VeekingTheater

Lange Nieuwstraat 743

1971 GG, IJmuiden

0255-516672

 

Algemene informatie:

 

Alle bussenverbindingen die IJmuiden rijk is stoppen allemaal op nog geen 100 meter afstand van het VeekingTheater. Op circa 50 meter, achter de HEMA, is een parkeerplaats voor circa 500 auto’s waar men gratis kan en mag parkeren.

Er staat u dus vrijwel niets in de weg om uw favoriete uitvoering(en) van Veeking bij te wonen.

 

Veeking heeft in de loop der jaren diverse podia mogen betreden. Van locale partytent tot stadsschouwburgen en van kroeg tot omgebouwde kindertehuizen. Voor ons is dus bijna geen podium te groot of te klein.

Toen het voormalige kraaktheater haar deuren opende was het voor Veeking best wel even wennen om een stuk te maken voor zo’n beperkte locatie. Maar de beperking bleek ons kracht. ‘De Goede Dood’ van Wannie de Wijn brachten wij, door de omvang van het theater, terug naar huiskamer niveau. De levens echte euthanasie scene, die bij het publiek een onvergetelijke indruk achter liet, werd door de setting zo confronterend dat wij onze draai hadden gevonden. Wij wilden dit soort theater nog meer op de planken zetten.

 

VeekingTheater heeft 2 zalen, die gemakkelijke zijn om te bouwen naar 3 of wellicht 4 podia’s. De kleine zaal heeft een oppervlakte van circa 250 m2 en is daarmee uitermate geschikt voor kleine intieme producties en repetities.

De grote zaal heeft een oppervlakte van ruim 600 m2, met daarin een theaterzaal (van eveneens circa 250 m2), waarvan vloeroppervlakte van het podium ruim 80 m2 bedraagt. De overige ruimte is bestemd voor foyer, bar, opslag decor en vergaderruimte.

Het podium van deze grote zaal kan verlicht worden met 16 parren, zodat iedere hoek optimaal uitgelicht wordt.

 

Beide zalen hebben geen vaste opstelling van stoelen, waardoor dus verschillende opstellingen mogelijk zijn. Of het nu een klassieke opstelling is met een tribune van 5 tot 6 lagen, een hoek opstelling of een arena opstelling; bij ons is niets te gek en wij kunnen vrijwel alles aan.