HOOGTIJ (AV:2022)

Auteur: Thomas Vinterberg

HOOGTIJ (Het feest der Festen van Thomas Vinterberg).

Derek wordt 65 jaar en u bent als gast van harte welkom om dit heugelijke feit met de jarige, familie en goede en geliefde vrienden te mogen vieren.

Wij garanderen dat dit een feest wordt, wat u nooit en te nimmer meer zult vergeten. Er zal worden gelachen, gedronken, gezongen en natuurlijk ook gescholden.

Ook zullen er verhalen worden verteld. Mooie verhalen, leuke verhalen, diepe verhalen…en verhalen die op dit soort feesten vaak nooit (mogen) ontbreken, maar die we wel altijd proberen te vermijden.

Kortom: een feest waarbij alle andere feesten zullen verbleken.

Cast: Rick Dros als Derek, Wilma Vonk & Ada Vinken als Margot, Freek Bakker als Chris, Eric Stam als Mike, Monique Poelarends als Ellen, Fleur Witteman als Marit, Djen-Lynn Veenendaal als Susan, Theo Nierop als opa, Heleen de Haan als oma, Marian Dijkman als Tante Sil, Jan Commandeur als Helmut, Marco Mekenkamp als Matjé, Martijn Ottenhoff als Kim, Lois Sweijen als Michelle, Joep Brinkhof & Mika Hoeben als Lars en Mariska Stam als Michelle.

 

 

WIJN (AV: 2020)

Auteur: Philip Walkate

Vrienden die af en toe een flesje met

elkaar opentrekken blijven langer

bevriend. Hoewel... In de

thrillerkomedie ‘Wijn’ nemen zes

geweldige acteurs u mee in een

met wijn doordrenkte avond, waarop

alles net even anders loopt dan verwacht.

 

Charles en Charlotte ontvangen in hun villa in Driehuis de reeds oude vrienden Bob en Marja voor de jaarlijkse wijnavond. Gezellig?

Niet echt! De sfeer is vanaf het begin af aan al gespannen. Charles en Charlotte zijn uit elkaar gegroeid, Marja en Charlotte gunnen elkaar het licht in de ogen niet en Charles heeft een wel heel bijzonder moment gekozen voor de wijnavond dit jaar. Bovendien is Ed dit jaar niet uitgenodigd, terwijl hij notabene de wijn avonden heeft bedacht en altijd van de partij was. Wanneer Ed later op de avond toch nog komt opdagen en even later ook de met psychische problemen kampende dochter van Charles en Charlotte, Eveline, opduikt, loopt de boel volledig uit de hand. Want met drank in de man (of vrouw) liggen de geheimen al snel op tafel.  

Spel: Wilma Vonk als Charlotte, Charles Witberg als Charles, Jan Commandeur als Bob, Marian Dijkman als Marja, Marco Mekenkamp als Ed en Joyce van Gelder als Eveline.

Regie: Jerry Veenendaal

 

 

Augustus:Oklahoma (AV: 2019)

Maart: ergens aan de kust

Auteur: Tracy Letts

Het verhaal speelt zich af tijdens een koude maartmaand in het grote huis van Fi  (Fiona) en Berend ergens in Driehuis.

Fi van Westen lijdt aan mondkanker en is onder invloed van medicijnen. Ze roept de hulp in van haar zuster en dochters nadat haar man Beverly spoorloos verdwenen is. Later wordt hij teruggevonden bij de pier van IJmuiden waar hij verdronken is nadat

hij met zijn boot wilde uitvoeren.

Wanneer de volledige familie Weston na de begrafenis aan tafel zit, lopen de spanningen steeds hoger op. De terminaal zieke, pillenslikkende en kettingrokende Fiona ontziet geen enkel familielid in haar tirades, terwijl het tussen de dochters, hun partners en kinderen ook niet altijd botert.

Een gitzwarte tragikomedie van de bovenste plank, waarbij het u geen moment zal vervelen.

 

Spel: Joyce van Gelder, Heleen de Haan, Wilma Vonk, Gerard van Gelder, Marian Dijkman, Mieke Koers, Marco Mekenkamp, Lois Sweijen, Anke Huisman, Freek Bakker en Bob Groos.

Regie: Jerry Veenendaal

 

 

De Goede Dood (AV: 2017 & 2018)

Auteur: Wannie de Wijn

In De goede dood stappen we binnen in de woonkamer van Bernhard Keller, waar zijn familie en een enkele vriend bij elkaar gekomen zijn op de avond voor zijn dood. Om negen uur de volgende ochtend gaat hij sterven. Ieder denkt er het zijne van en gaat er op zijn eigen karakteristieke manier mee om. Terwijl buiten de wind om het huis raast, stormt het binnen van de emoties.

 

Er wordt gelachen en gedronken maar er wordt ook geworsteld en gehuild, gescholden en geschreeuwd, die laatste avond van Bernhards leven.

 

Spel: Gerard van Gelder, Marco Mekenkamp, Joyce van Gelder, Bob Groos, Marian Dijkman & Jan Commandeur

Regie: Jerry Veenendaal

 

 

Labyrinth (AV: 2015)

Auteur: Jerry Veenendaal

Labyrinth speelt zich af in de woning van de welgestelde familie Braun-Van Wijck.

Ben Braun zit in een midlifecrisis en verliest zijn baan. Zijn vrouw Jacqueline van Wijck is ontevreden over haar 20-jarige huwelijk en stort zich volledig op haar werk. De steun en aandacht die ze thuis meent te missen vindt ze bij haar collega Zack.

In een omgeving van openlijk kiftende echtelieden voelt dochter Roos zich vreselijk eenzaam. Daar komt nog bij dat ze zich gestalkt voelt door de buurjongen Micky en hoewel de oude huishoudster Alice alles binnen haar vermogen doet om Roos te steunen, heeft de scholiere een andere manier om uit de dagelijkse misère te ontsnappen.  

 

Spel: Elbert Kooy, Wilma Vonk, Mieke Koers, Bob Groos, Marian Dijkman, Jeffrey van Norden, Phyllis Buijsman, Melissa Daas, Gerard van Gelder.

Regie: Jerry Veenendaal

 

(Ver-)afgoden “The Jukebox Version”

(1A:2014/2015). Auteur: Jerry Veenendaal. Het zelfde stuk als in 2009 en 2007, maar

met bijna een geheel vernieuwde cast.

Ook is het begin en eind van het spel aangepast, waardoor deze uitvoering het effect heeft van een “live” Jukebox. De karakters (Elvis, Frank, Marilyn en Janis) worden gespeeld door Bob Groos, Elbert Kooy, Wilma Vonk en Mieke Koers met een dusdanige inzet dat dit stuk het absolute hoogte punt was bij “Spots op West” in België.

Regie: Jerry Veenendaal

 

 

Wellust (AV:2014).

Auteur: Peter Nichols (orginele titel:

Passion Play)Een verhaal over liefde, angst, verraad en ontrouw, waarbij alterego’s een eigen leven lijken te gaan lijden.

Een zwarte komedie van de bovenste

plank zoals alleen Peter Nichols dit kan

Schrijven.

 

Spel: Wilma Vonk, Bob Groos, Annemarie

Rozema, Phyllis Buysman, Elbert Kooy,

Mieke Koers en in de figuratie Jan

Commandeur en Gerard van Gelder.

Regie: Claudia Kingma

 

 

Deceptie van een Rotlanding (1A: 2013).

Auteur: Jerry Veenendaal

Wat een vrolijk weekendje parachute springen had moeten worden eindigt in een emotionele hartverscheurende dialoog waarbij de twee vriendinnen hun ervaringen en geschiedenis bloot leggen.

Spel: Mieke Koers en Wilma Vonk.

Regie: Jerry Veenendaal

 

33-ste KET Festival (OF: 2013).

Twee avonden eenakters van de bovenste plank.

Deelnemende groepen:

 

Tranen op een Songtekst (AV: 2013).

Auteur: Jerry Veenendaal

Dat tekst soms niet letterlijk opgevat moet worden is de voeding van dit stuk. Judith lijkt haar zelfmoord aan te kondigen door middel van een handgeschreven briefje, waardoor de gehele familie in rep en roer is na het lezen van dit briefje.

Beschuldigingen gaan over en weer, waarbij niemand gespaard blijft.

Een muzikale zwarte-komedie waar er maar

weinig van zijn.

 

Spel: Mieke Koers, Bob Blinkhof, Wilma

Vonk, Elbert Kooy, Susan Tromp en Esther

Wokke.

Regie: Claudia Kingma.

 

De Richel (AV: 2012).

Auteur: Jerry Veenendaal

De Richel is een echte zwarte komedie dat begint in een cabaretske sfeer. Een verhaal over een liefdesverklaring waarbij het publiek een belangrijke rol speelt en niet weet in welke dimensie het verhaal plaats vindt.

 

Spel: Esther Wokke en Susan Tromp

Regie: Claudia Kingma

 

Geen SEX (1A: 2012)

Auteur: Arie van Rooij

 

32-ste KET Festival (OF: 2012)

Twee avonden eenakters van de bovenste plank.

Deelnemende groepen:

 

2-de Watertoren Festival (OF: 2012)

Een dag improvisatie theater voor iedereen. Jong, oud, mooi, minder mooi, kind, ervaren en onervaren; Iedereen mag mee doen op dit festival, waarbij men in groepen wordt ingedeeld en met behulp van een ervaren regisseur een kort toneelstuk van circa 10 minuten in elkaar zet. Aan het eind van de dag wordt ieder stuk 3 tot 5 keer uitgevoerd.

 

1-ste Watertoren Festival (OF: 2011)

Een dag improvisatie theater voor iedereen. Jong, oud, mooi, minder mooi, kind, ervaren en onervaren; Iedereen mag mee doen op dit festival, waarbij men in groepen wordt ingedeeld en met behulp van een ervaren regisseur een kort toneelstuk van circa 10 minuten in elkaar zet. Aan het eind van de dag wordt ieder stuk 3 tot 5 keer uitgevoerd.

 

31-ste KET Festival (OF: 2010)

Twee avonden eenakters van de bovenste

plank.

Deelnemende groepen:

 

(Ver-)afgoden - On Tour (1A: 2009)

Auteur: Jerry Veenendaal

Hetzelfde stuk als in 2007 maar met een ietwat andere bezetting. Met dit stuk hebben we in 2009 op 11 verschillende locaties gespeeld en zijn  we op het Cameleon Festival en op het Toverbalfestival in de prijzen gevallen.

Spel: Marco Mekenkamp, Mieke Koers, Mariette Snoek en Martijn Ottenhoff.

Regie: Jerry Veenendaal

 

Geev Papaa maar een Kusje...!

(AV: 2008) Auteur: Jerry Veenendaal

Geev Papaa maar een Kusje…! is een

avondvullende voorstelling in twee

bedrijven. Het eerste bedrijf (voor de

pauze) is een de uitvoering van een

repetitie avond van het bedrijf dat na de

pauze komt. Dit bedrijf laat alle facetten

van een repetitie zien, waarbij de

regisseur tot wanhoop wordt gedreven.

Hij moet een ploeg spelers zien te

begeleiden, maar die nemen het op hun

beurt weer niet zo nauw met de

aanwijzingen van hem. Dit bedrijf zit vol

humor en kan lekker geïmproviseerd

gespeeld worden.  

Bedrijf twee is totaal andere koek.

Aan het graf van Wolf, de vader van Cindy, verteld zij het ware verhaal over haar jeugd tegen Jessey, de beste jeugdvriend van Cindy. Een leven vol mishandeling, dat uiteindelijk resulteerde in het feit dat haar moeder het recht in eigen handen heeft genomen. Een zeer zwaar stuk, dat haaks op het spel van bedrijf één staat.

Spel: Claudia Kingma, Noël Minnes, Mieke Koers, Martijn Ottenhoff, Marco Mekenkamp en Dick Kingma

Regie: Jerry Veenendaal

 

(Ver-)afgoden - Original (1A: 2007)

Auteur: Jerry Veenendaal

(Ver-)afgoden speelt zich af in een Idols-achtige omgeving. We zien vier overleden artiesten nl: Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Janis Joplin en Elvis Presley hun stinkende best doen om zo goed en positief mogelijk op te vallen. De artiesten laten, door hun concurrenten zoveel mogelijk af te branden, echter zien dat ze weinig in hun vorige leven hebben geleerd. Zo probeert ieder voor zich te bewijzen dat hij of zij de beste is om zo eventueel in aanmerking te kunnen komen voor een reïncarnatie. Het resulteert in talloze discussies waarbij regelmatig humoristische spraakverwarringen optreden en sommige iconen zeer verrassend uit de hoek komen. De grote vraag is natuurlijk wie de competitie gaat winnen.  

 

Spek: Marco Mekenkamp, Mariette Snoek , Siry van der Booren en Richard Weber.

Regie: Jerry Veenendaal en Claudia Kingma